Aitakaupoille

 Varoitus: artikkelin kuvia ei suositella herkässä tilassa oleville lukijoille.

Unkarilaisten ja Viktor Orbanin pakolaisten pysäyttämiseksi pystyttämä 175 kilometrin pituinen piikkilankamuuri Serbian rajalle on upea esimerkki Euroopan sisämarkkinoiden toiminnasta ja työllisyyspolitiikasta. Rahaa tahkoaa espanjalainen alun perin 1970-luvulla perustettu ja vuonna 2003 nimensä vaihtanut yritys Mora Salazar tai European Security Fencing (ESF), joka sijaitsee Málagan lähellä Cártamassa. Se on ainoa piikkilankatehdas Euroopassa. Se tekee kyllä vanhaakin piikkilankaa, mutta paljon tärkeämpiä ovat concertinas, teräslangasta ja erilaisista leikkaavista teristä valmistetut esteet, jotka voidaan rullalta avata pitkäksi spiraaliksi. Alla kiinnostava malli Arrow blades, jota suosittelemme myös Suomelle maamiinojen sijaan. Tuohon kun törmää, niin taatusti tietää, ettei ole tervetullut Tornioon.

aita1

Vanha piikkilanka oli lastenleikkiä tämän rinnalla. Yritys suositteleekin näitä erilaisten alueiden turvallisuuden takaamiseksi ja ”estämään vieraiden henkilöiden tunkeutumista”. Tässä myynnissä olevat mallit, kyllä sieltä jokin löytyy naapurin kakaroiden kurissapitämiseen: http://concertina.es/productos/.

Unkarin kansa ja sen johtaja ostivat mallin Concertina 22, josta kuva alla.

aita2

Malli on jo testattu ja toimivaksi todettu. Espanjan hallitus käyttää näitä Marokon puolella Ceutassa ja Melillassa omien rajojensa suojelemiseen, vaikka Euroopan ihmisoikeustuomioistuin ja eri kansalaisjärjestöt ovat tuominneet ne, koska ne repivät käsiä ja jalkoja, ja ovat aiheuttaneet ainakin yhden ihmisen kuoleman Ceutassa.

Onneksi poliitikot, kuten Espanjan sisäministeri Jorge Fernandez Diaz, vakuuttavat meille, että aidat ”eivät ole niin väkivaltaisia” ja ne aiheuttavat vain ”lieviä pintanaarmuja”. Alla muutama kuva ”pintanaarmuista”.

aita3

Melillan aidan aiheuttama haava / julkaisija: 20minutos.es / http://www.eldiario.es/desalambre/FOTO-ultimas-heridas-provocadas-Melilla_0_240077028.html

aita4

Malilainen Mamadou näyttää haavan, jonka sai yrittäessään ylittää Melillan aidan Marokosta käsin / Kuva: Ángel Navarrete / http://www.eldiario.es/desalambre/Fernandez-Diaz-cuchillas-heridas-superficiales_0_200530711.html

Ceutassa Melillassa ne kasattiin alun perin kuuden metrin korkuisiksi, mutta vuonna 2006 Zapateron sosialistihallitus – luultavasti Kari Rajamäen toiveesta – tuplasi korkeuden. Aika veijareita nämä Euroopan vasemmistolaiset. Näinhän ne työpaikat täällä meillä säilyvät.

Kannattaisi ryhtyä Suomessakin piikkilangan valmistamiseen. Cartaman pikkukaupungissa on reilu 20 000 asukasta ja ESF pystyy tuottamaan 10 km terästerin varustettua lankaa päivässä. Markkinat sen kuin laajenevat päivä päivältä. Berliiniin avattu vientitoimisto vie tavaraa yli kahteenkymmeneen maahan. Olisiko tässä Suomen kuolevien terästeollisuuspaikkakuntien uusi alku? Muutakin kuin pelkkiä pelejä. Ihan oikeaa työtä.

kumu.info

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Oikeutta elämille 1: Oikeutta eläimille | Onnen tongintaa

Comments are closed.