Työstäkieltäytyjäliitto kävi yllätyskonsultoimassa TE-toimistoa

TKL_bannereita_1200x800-tetoimisto

Vasta perustetun Työstäkieltäytyjäliiton konsulttiyritys TKL Consulting teki perjantaina 9. helmikuuta tarveharkintaisen konsultaatioiskun Helsingin Kampin TE-toimistoon.

TKL Consulting tarjoili virkailijoille ja asiakkaille itse paistettuja vohveleita, kermavaahtoa, ilmapalloja ja vichyä. Kymmenen konsulttia koristeli toimiston julisteilla, post it -lapuilla ja flyereillä, joissa lukee “työstä kieltäytyminen on ympäristöteko” ja “vastikkeetonta rahaa kaikille”.

“TE-toimistot on muutettava avoimiksi kokoontumis- ja virkistäytymistiloiksi, joissa työttömät voivat tavata toisiaan keskinäisen avunannon hengessä”, konsultit suosittelivat.

Konsultit toivat mukanaan fläppitaulun ja äänentoiston, joiden avulla pidettiin presentaatio otsikolla “AFTER WORK 2018 – TE-toimiston tarkoituksen ja toiminnan uudelleenmäärittely muuttuvassa maailmassa”. Konsultit suosittelivat, että kaikki työttömiin kohdistuva syyllistäminen ja moralisointi lopetetaan ja kaikista karensseista luovutaan.

Esitystä ei pysäyttänyt edes TE-toimiston vartija, joka kävi takavarikoimassa konsulttien kaiuttimen. Toimiston virkailijat ottivat konsultoinnin vastaan innokkaasti – eikä ihme, sillä konsultit olivat virkailijoiden puolella ehdottaessaan, että virkailijat vapautetaan velvoitteesta valvoa ja patistaa työttömiä.

Nykyisin virkailijoiden resurssit kuluvat järjettömien selvitysten vaatimiseen ja tarkastamiseen. TE-toimisto on painostanut jopa kuolleita ihmisiä töihin.

“Aktiivimalli oli viimeinen pisara”, konsultit ilmoittavat. “Palkkatyöyhteiskunnan aika on ohi. Työstä kieltäytyminen parantaa elämänlaatua. Ympäristökin kiittää.”

Toimiston virkailijat kannustivat TKL Consultingia jatkamaan toimintaansa muissa työvoimahallinnon toimipisteissä. TKL Consulting aikookin toimia kunnes viimeinenkin karenssi on kumottu.

TKL Consultingin yleinen puhelin: 040 253 9758
Sähköposti tk.liitto@gmail.com

Työstäkieltäytyjäliitto

Tk-liitto.tumblr.com