Täysin automatisoitu avaruushomoluksuskommunismi: julkaisukeskustelu (video)

Ihmiselämän alkuperä on kommunistinen, ja jokainen yhteiskunta perustuu jakamiseen: yhteiseen hoivaan, kollektiiviseen kasvatukseen, lahjoittamiseen ja ympäröivän maailman runsauteen. Pontus Purokurun esseekirja Täysin automatisoitu avaruushomoluksuskommunismi tutkii, mitä kommunismi, työ ja kieltäytyminen tarkoittavat nykyään. Kumu julkaisee videona kirjan julkaisutilaisuudessa käydyn keskustelun kieltäytymisestä, hoivasta ja kommunismista. Keskustelemassa ovat Mia Haglund, Veikka Lahtinen ja Pontus Purokuru.

Kirjan mukaan meidän on päästävä eroon kapitalismin vastustamiseen liitetystä ankeudesta ja nuhjuisuudesta. Kapitalismin tilalle ei haluta asketismia eikä paluuta menneen maailman kuviteltuun idylliin vaan vapaata aikaa ja koneiden tuottamaa luksusta.

Maailma on nyt rikkaampi kuin koskaan, ja silti meille väitetään, että rahat ovat loppu ja ihmisoikeudet pitäisi leikata valtion budjetin sopeuttamiseksi. Ei käy! Vaaditaan lisää! Mutta ei vain taloudellisesti ja ajallisesti, sillä vallankumous on myös esteettistä. Tarvitaan uusi aistimisen, haluamisen ja kokemisen tapa. Se löytyy runsaudesta, lahjoista, scifi-kirjallisuudesta ja avaruuselokuvista, kyberfeministeiltä, automatisaation kiihdyttämisestä, työstä kieltäytymisestä, voimasta ja välittämisestä.

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Täysin automatisoitu avaruushomoluksuskommunismi – Pontus Purokuru

Comments are closed.